Weekend Valkenburg

Weekendje weg naar Valkenburg

U zoekt een gezellig weekend Valkenburg? Naast de fantastische omgeving, een gezellig en pittoresk centrum, heeft Valkenburg nog veel meer te bieden. Of u nu wilt ontspannen of toch wat actiever bent ingesteld, de perfecte combinatie is te vinden tijdens een weekendje Valkenburg!

Wandelen en fietsen

Valkenburg staat misschien wel bekend als het mooiste stukje van Nederland om te fietsen en te wandelen. In en rondom Valkenburg bevinden zich diverse  mooie wandel- en fietsgebieden met adembenemende uitzichten. De vele heuvels, beekjes en hoogteverschillen maken  Valkenburg een "must see" voor de natuurliefhebber!

Bezienswaardigheden en activiteiten

Een weekend Valkenburg is niet compleet zonder het bezoeke n van de bezienswaardigheden die dit geulstadje rijk is. Valkenburg biedt een scala aan activiteiten, voor jong en oud en voor ieder wat wils! Neem een bezoekje aan de steenkolenmijn of laat u meeslepen door de verhalen van vroeger in de grotten (Gemeentegrot en Fluwelengrot) en de kasteelruïne/ Bent u wat actiever ingesteld? Neem dan plaats in een van de stoeltjes van de kabelbaan, waar u naast het genieten van  het uit\zicht ook kunt rodelen. Met de kids op pad? de Valkenier en het Sprookjesbos zijn populaire pretparken waar uw kinderen zich volop zullen amuseren. Zoekt u liver de rust op en wilt u in Valkenburg ontspannen? dan biedt Thermae 2000 de uitkomst. Dit kuuroord zorgt er voor dat u  zich als herboren voelt.

Restaurants en uitgaan

Culinair genieten in een van de bourgondische restaurantjes of eetcafes van Valkenburg maken uw weekendje weg een waar feet. Er is een scala aan verschillende eetgelegenheden die allen verzalemd zijn in de gezelligste  straatjes van Valkenburg. Wilt u na het eten nog een drankje doen?  Dat kan! Valkenburg heeft een aantal gezellige kroegen en bars waar de muziek tot in de vroege uurtjes doorgaat.

Overnachten?

U realiseert zich dat u tijdens uw weekendje Valkenburg van alle gemakken voorzien wilt zijn? Zoek de gezelligheid en het gemak op in Hotel Schaepkens van St. Fijt in Valkenburg.

Reserveer

Bent u ook overtuigd van ons onweerstaanbaar aanbod voor een weekendje Valkenburg ? Reserveer meteen!