Bezienswaardigheden in Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje Valkenburg met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister. Hier, midden in de Euregio, voel je bijna letterlijk de hartslag van Europa, met steden als Maastricht, Aken en Luik op een steenworp afstand. Te veel voor één dag? Blijf slapen! Morgen is er nog veel meer te beleven...

In Valkenburg ben je echt op vakantie in eigen land. Valkenburg heeft veel te bieden, voor zowel jong als oud. In Valkenburg valt dan ook veel te beleven en kun je veel bezienswaardigheden bezoeken. De stad staat bekend om zijn ondergrondse mergelgrotten, Kasteelruïne en Fluweelgrot. Een bezoek hieraan is een unieke ervaring.

Zuid-Limburg 

Alleen in Zuid-Limburg geniet je van het mooie berglandschap van ons verder zeer vlakke Nederland. Verder vind je mergel en grotten, historie en cultuur maar is er ook veel mogelijkheid tot activiteiten en avontuur. Zuid-Limburg staat bekend om zijn bijzondere loop en fietsroutes, heuvelachtig landschap en bourgondische levensstijl. Je waant je even helemaal in het buitenland. Een echte sportieveling? Pak dan je wielrenfiets en fiets de Cauberg op, bekend van de Amstel Gold Race die hier elk jaar wordt gehouden.

Op 15 km van Valkenburg vind je Maastricht, een wereldstad, één van de oudste steden van Nederland. Als je door de historische binnenstad loopt, vind je de grote pleinen, divers winkelaanbod, monumentale koopmanshuizen en prachtige kerken. Een ware trekpleister. 

De omgeving van Zuid-Limburg verkennen vanuit Hotel Schaepkens in Valkenburg? Bekijk onze sfeervolle kamers.