Overnachten Valkenburg

In het Zuid-Limburgse Valkenburg ben je écht op vakantie in eigen land. Het schilderachtige stadje ligt midden in het hart van het Heuvelland. En met zoveel toeristische trekpleisters en steden zoals Maastricht, Aken en Luik op een steenworp afstand is er in en rond Valkenburg véél te veel te beleven voor slechts één dag.

Maak er daarom een weekend, een midweek of een langere vakantie van en blijf overnachten in Valkenburg in het sfeervolle familiehotel Schaepkens.

Overnachten in Valkenburg aan de Geul

Als u de overnachting in Valkenburg heeft geboekt kunt u uw verblijf gaan invullen met activiteiten voor een romantische get-away of een gezellige familievakantie.

Wij hebben een aantal tips in Valkenburg voor u op een rij gezet.

1. Mergelgrotten

Valkenburg is beroemd om zijn prachtige grotten. Er zijn unieke ondergrondse activiteiten te beleven zoals grotbiken en de Cave Experience. Breng ook eens een bezoek aan de Kasteelruïne en Fluweelengrot. Valkenburg kent de enige hoogteburcht in Nederland. De Fluweelengrot herbergt onder andere een schat aan indrukwekkende wandschilderingen.

2. Dé Kerststad van Nederland

De ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg is wereldberoemd. Het hele stadje verandert in de kersttijd in een sprookjesachtig plaatje.

3. Museum Romeinse Catacomben

In het ondergrondse labyrint kunt u het verborgen Rome beleven.

4. Kabelbaan

In de enige buitenlucht kabelbaan van Nederland kunt een ritje maken naar de top van de berg en eenmaal boven kunt u de Wilhelminatoren beklimmen en vervolgens naar beneden rodelen op de rodelbaan.

5. Familiepret

In Valkenburg liggen twee leuke, kleinschalige familieparken. In de De Valkenier kunnen de kinderen hun hart ophalen in attracties zoals een achtbaan en in de speeltuin en in het  nostalgische Sprookjesbos kunnen ze Roodkapje, Klein Duimpje en Robin Hood ontmoeten.

6. Kuurpark Valkenburg

Boven op de Cauberg ligt het enige Kuurpark van Nederland. U kunt heerlijk relaxen in Thermae 2OOO of waag een gokje in Holland Casino. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over één van de mooiste landschappen van Nederland; het Geul- en Gulpdal met zijn kerkdorpen.

7. Openluchttheater

Het oudste natuurlijke theater van Nederland ligt in Valkenburg. In de zomermaanden zijn er tal van voorstellingen.

8. Winkelen

In het historische centrum van Valkenburg vindt u talloze mooie boetiekjes, gezellige terrassen en goede restaurants.

Overnachting Valkenburg

Bij Hotel Schaepkens van St. Fijt hebben wij verschillende hotelkamers voor uw overnachting in Valkenburg. Zo hebben wij de Standaard kamer, de Comfort kamer, de Superior Kamer en de Superior+ kamer. Deze laatste is een familiekamer voor comfortabel overnachten in Valkenburg voor het hele gezin.

Al onze kamers zijn voorzien van gratis WIFI, een kluisje en een telefoon.

Als hotelgast kunt u gratis parkeren en gratis gebruik maken van de faciliteiten van recreatiecentrum de Polfermolen en de nabij gelegen tennisbanen.

Kijk ook eens naar ons grote aanbod aan arrangementen. Wij hebben een passend arrangement voor ieders budget en voor iedere doelgroep. Als u vragen heeft over de kamers, arrangementen of reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over de ideale overnachting in Valkenburg.